2 december, 2021

Summering av 2021 och en önskan om en God Jul

Först vill vi ta tillfället i akt att önska alla våra kunder och leverantörer en riktigt god jul och gott nytt år, och tacka för ett bra år! Några kanske tycker att det är lite tidigt för detta, men vis av erfarenhet så vet vi att de kommande veckorna går otroligt fort!

Det har varit ett speciellt år för oss alla, vi på Rosenqvists tvingades stänga verksamheten i en vecka i slutet på april på grund av Covid, ovanpå det så har vi alla erfarit stora variationer i temperaturer och väder. I Skåne hade vi frost på morgnarna långt in i maj, lite längre norr ut så drabbades de av extrema regnmängder med följande översvämningar. Som bevattningsleverantör så blir man i det läget lite oroad! Sen kom försommaren och torkan som ett brev på posten och plötsligt var det Business as Usual igen. Ja, nästan i alla fall. I skrivande stund så ligger det snö på marken och det är några minusgrader utanför fönstret. För oss i Skåne hör det inte till vanligheterna vid den här tiden på året. Men eftersom Anders braskade så blir det väl en normal jul i Skåne med regn och plusgrader trots allt…

När vi nu sitter och summerar året så gör vi det ändå med ett leende på läpparna. Trots ovan nämnda väder, globala logistiska problem, prisökningar, materialbrist och en pandemi ovanpå detta så landar vi på fötterna och ser att vi har vuxit med ca 10% jämfört med ifjol. Tack vare tidiga och strategiska inköp så kunde vi hålla prisbilden mot kund under hela säsongen och en bra bit in på hösten, vilket var bra för både oss och våra kunder.

Vi ser fram emot 2022 med tillförsikt. Vi har en hälsosam orderstock med oss redan nu, men utan att vara fullbokade. Det finns fortfarande gott om plats i produktionsplaneringen. Men vi vill ändå flagga för att det fylls på ganska fort när våren väl börjar nalkas, så tveka inte att lägga order om ni har bestämt er.  

Vi har även genomgått, och genomgår, en del organisatoriska förändringar. Maria Weiberg, vår VD sedan 2016, valde i somras att sluta hos oss till förmån för ett nytt yrkesmässigt kapitel. Maria är saknad av oss alla, både som ledare och människa. Maria efterträddes av Mathias Granath som har varit försäljningschef i bolaget sedan 2018. Utöver detta så har en av våra riktiga trotjänare, Dan Olsson, valt att gå i pension efter nästan 48(!) år i företaget. Dan kommer att lämna oss den sista februari 2022. Vi riktar ett stort tack till Dan för det otroliga engagemanget och lojaliteten. Fram tills det är dags för Dan att ”uppleva våren för första gången sedan 1995” kommer han att lämna över till sin efterträdare Sonny Andersson, som senast kommer från en tjänst på Titan X i Mjällby.

Det finns även en hel del speciella projekt som vi skulle velat berätta mer om, t ex den riktigt stora pivoten vi nyss rest på Gotland, men det får vänta till en annan gång…

Återigen tack till er alla och en önskan om en god jul, ett gott slut och ett gott nytt!