11 augusti, 2020

Rosenqvists sponsrar studier om lantbruksbevattning

I höstas levererade vi en Pivot-bevattning med corner-funktion till Hushållningssällskapet i Kristianstad för användning på deras testområde på Helgegården i Skepparslöv. Under sommaren har vi kompletterat anläggningen med ett VRI-system (Variable Rate Irrigation) som möjliggör styrning av vattenflödet på varje enskild spridare utmed hela anläggningen. Under några dagar i början på juli, under ledning av Jörgen på Rosenqvists, så monterade vi tillsammans med resurser från Hushållningssällskapet ventiler och styrsystem som sedan togs i drift av en representant från Lindsay som kom upp från Frankrike för att stötta oss.

Den här investeringen är ett led i Hushållningssällskapet Kristianstads ambition att bli ett nationellt centrum för kunskap kring lantbruksbevattning. Vi på Rosenqvists vill såklart vara med och stötta detta då vi vill bidra, inte bara som teknikleverantör, utan också till det generella kunskapsläget. Vi ser mycket fram emot att få ta del av resultaten av detta!

Finansiärerna av detta projekt, förutom Rosenqvists, är Länsstyrelsen, Vattenriket i Kristianstad och Hushållningssällskapet själva. Även vår leverantör Lindsay Corp. (Zimmatic) Har uppskattat Hushållningssällskapets satsning och bidragit till projektet genom att kostnadsfritt installera deras operativsystem FieldNET Advisor på denna anläggning som med detta blir en av de mest avancerade anläggningarna i hela Europa.

Läs gärna mer om VRI och Field Net Advisor på nedan länkar.

FieldNET Advisor: https://www.lindsay.com/…/s…/analyze-apply/fieldnet-advisor/

VRI: https://www.lindsay.com/…/precision-irrigati…/precision-vri/